SANITAT
Societat 20/03/2012

La Generalitat dóna via lliure a Sant Pau per aplicar l'ERO

L'Hospital de Sant Pau podrà aplicar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta la meitat de la plantilla, després que el departament d'Empresa i Ocupació n'hagi aixecat la suspensió

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaL’Hospital de Sant Pau podrà aplicar l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que afecta 1.397 treballadors, la meitat de la plantilla, després que el departament d’Empresa i Ocupació n'hagi aixecat la suspensió perquè considera que “ha quedat suficientment acreditada l’existència de la causa econòmica” que en justifica l'aplicació. El comitè d’empresa havia recorregut l’ERO amb el qual l’anterior gerència preveia reduir el dèficit del centre en uns deu milions d'euros.

Segons la resolució a la qual ha tingut accés l'ARA, la direcció general de Relacions Laborals considera "raonable" la mesura de suspensió d'ocupació perquè "no suposa una mesura dràstica amb greus perjudicis per als treballadors, atès que ve referida a 15 dies en un període superior a un any, i d'altra banda pot contribuir positivament a superar la situació econòmica que afecta a la Fundació [de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau], juntament amb altres mesures de reducció de despeses".

Ara, l'hospital, que dilluns va ser intervingut per la Generalitat, haurà de decidir si aplica l'ERO o opta per una altra mesura per reduir el dèficit. Els treballadors ja han anunciat, però, que tornaran a presentar un recurs.

Dilluns, la Generalitat va destituir el gerent de Sant Pau, Jordi Varela, i va intervenir els comptes de la Fundació després de constatar el "desequilibri financer" de l'entitat. L'exercici del 2011 es va tancar amb un dèficit de 18 milions d'euros.

stats