SOCIETAT
Societat 01/08/2011

El govern espanyol reclama per tercer cop a la Generalitat que no retalli en Sanitat

La ministra Leire Pajín diu al Govern que aprofiti el finançament addicional. El 7% dels CAP catalans tanquen aquest mes d'agost per les retallades

Redacció
1 min

BarcelonaEl govern espanyol insisteix a dir a la Generalitat com ha de gestionar la crisi. Per tercera vegada, l'executiu de Zapatero ha reclamat al Govern que no redueixi la despesa sanitària i que aprofiti els diners de més dels pressupostos de l'any que ve per no retallar als hospitals i ambulatoris.

Primer va ser la vicepresidenta Salgado, més tard Rubalcaba –quan encara era membre de l'executiu– i aquest dilluns ho ha fet la ministra de Sanitat, Leire Pajín, que demana al Govern que "suavitzi" les retallades aprofitant els recursos addicionals del govern espanyol. En concret, els nous préstecs aprovats de l'ICO i els 8.000 milions de finançament addicional inclosos en els pressupostos de l'any que ve. "El sitema nacional de salut amb les seves prestacions i drets és fonamental", ha insistit Pajín, que també ha dit que la crisi no pot servir de "pretext" per aprimar la salut pública.

El 7% dels ambulatoris catalans tanquen aquest mes d'agost per les retallades, tal com informa l'ARA PREMIUM.

stats