RETALLADES A LA SANITAT
Societat 22/09/2011

Els metges de Vall d'Hebron aproven fer vaga a partir de l'octubre

Els metges de Vall Hebron creuen que les retallades estan repercutint en la qualitat de l'assistència i per això han aprovat fer vaga tres dies per setmana a partir de la primera setmana d'octubre

Lara Bonilla
1 min

Barcelona"Els hospitals de l'ICS s'estan enfonsant", ha dit la delegada de Metges de Catalunya a l'Hospital Vall d'Hebron, Rosa Boyè, qui ha afegit que la qualitat del sistema sanitari no està assegurat amb les retallades.

Més de 400 metges i residents de Vall d'Hebron es van reunir ahir en assemblea on van aprovar per unanimitat fer vaga a partir de l'octubre. La data d'inici encara s'ha de consensuar. La vaga es faria tres dies per setmana i es fixaran uns serveis mínims. Boyè ha explicat que degut a les retallades la llista d'espera ha augmentat ja que la cirurgia programada s'ha limitat.

Els treballadors d'altres hospitals també estan celebrant assemblees tot i que de moment cap altre centre s'ha sumat a la vaga. El que sí que han acordat hospitals com l'Arnau de Vilanova, a Lleida, és aplicar en la seva activitat diària només criteris clínics i no econòmics.

stats