Societat 28/07/2011

A terra, els murs i la històrica marquesina del mercat de Sant Antoni

La reforma del mercat, un cop traslladat el passat diumenge el mercat de llibre antic, avança ara deixant a la vista tot el mercat interior

Albert Balanzà
1 min

BarcelonaLa històrica reforma del mercat de Sant Antoni, que es va iniciar fa dos anys amb el trasllat del mercat intern a una carpa de la ronda de Sant Antoni i a la qual encara li queden almenys dos anys més de treballs, està avançant ja visiblement aquesta setmana amb l'enderroc dels murs que envoltaven l'espai i la marquesina que acollia les parades de roba entre setmana i l'anomenat dominical de llibre vell, cromos i videojocs. Fa dos diumenges els paradistes van viure l'últim dia de venda sota la marquesina i el passat cap de setmana ja es van traslladar a sota de la gran carpa mòbil que s'ha instal·lat al carrer Urgell, entre Sepúlveda i Floridablanca. Els treball d'enderroc dels murs i de la marquesina van començar fa uns dies i aquest dijous gairebé ja estan acabats en la part de la marquesina.

El projecte final que l'Ajuntament i l'Institut de Mercats Municipals han ensenyat als paradistes planteja que el mercat quedarà a la vista totalment, i les parades de roba i del dominical s'instal·laran en els quatre buits on ara aparcaven els camions dels botiguers entre setmana. Les quatre portes modernistes del mercat es mantindran i serviran com a accessos on estarà prohibit aparcar als xamfrans, perquè hi aniran les escales mecàniques d'accés a les plantes soterrànies i l'accés per a vehicles al pàrquing. A sota del mercat també hi haurà un gran establiment comercial d'alimentació o d'un altre tipus encara per definir. El Museu d'Història de Barcelona també ha aportat el seu granet de sorra al projecte i s'ha quedat al seu centre de conservació de la Zona Franca dues parades modernistes.

stats