Societat 17/04/2012

Sant Cugat tancarà les Carpes Llatines de la històrica discoteca Chic per impagament

L'Ajuntament segueix una sentència del TSJC del gener de 2012 que obliga la macrodiscoteca a pagar i, en cas contrari, ser desnonats dels terrenys. Les carpes es van relacionar el novembre passat amb un accident a Heron City, amb onze ferits lleus, perquè allà surten els autocars que enllacen Barcelona i la discoteca

Albert Balanzà
2 min

Sant Cugat del VallèsL'Ajuntament de Sant Cugat va aprovar aquest dilluns una moció que suposa iniciar els tràmits per tancar les anomenades Carpes Llatines (l'antiga discoteca Chic) de la carretera de Rubí, una de les principals d'oci nocturn de tota l'Àrea Metropolitana, com a resultat d'un llarg procés d'impagament durant sis anys que s'eleva a 1,2 milions d'euros de deute amb el municipi.

El cas es remunta al 2006, poc després que els gestors de la històrica discoteca Chic es traslladessin a aquesta zona, on abans hi havia una altra discoteca famosa coneguda popularment com Els Avions, i gairebé de manera immediata van deixar de pagar el cànon que tenien amb el municipi a raó d'1,27 euros per metre quadrat. Cada any, segons fonts municipals, s'havien de pagar 204.000 euros. El trasllat de Chic Sant Cugat, que fins i tot havia donat nom oficiós a una rotonda a l'entrada del municipi, es va consumar el 2003 en el marc d'un macroprojecte urbanístic com a conseqüència del creixement de la ciutat i pel qual els terrenys de la discoteca es reconvertien en superfície hotelera. Allà es va aixecar un hotel de carretera, l'H2.El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va sentenciar el passat 26 de gener de 2012 que els gestors de la discoteca havien de pagar el deute o, en cas contrari, perdrien el dret de superfície, és a dir, serien desnonats.

Les Carpes Llatines, gestionades pel grup Fiesta Latina, s'han fet famoses com a pol d'atracció d'oci nocturn en els últims anys, sobretot entre els sectors juvenils de la nova immigració. De tota manera, també han estat notícia recentment per l'accident que es va registrar l'1 de novembre de 2011, quan onze joves van resultar ferits en trencar-se la varana de vidre de l'aparcament del centr comercial Heron City i van caure al buit des d'una alçada de cinc metres.

stats