Societat 23/11/2011

El sexe, la clau per viure una jubilació feliç

Un estudi publicat per 'US News and World Report' explica que els jubilats més feliços són els que practiquen sexe més d'un cop al mes

Ara
2 min
Jubilats

BarcelonaUn estudi recent, recollit pel Daily Mail i publicat pel US News and World Report, ha estudiat 238 persones de més de 65 anys dels EUA per conèixer els seus hàbits sexuals i la seva visió de la vida.

Segons les conclusions de la recerca, el 60% dels enquestats que van tenir relacions íntimes almenys un cop al mes eren "més feliços" respecte la vida en general que l'altre 40%, que no havien tingut pràcticament relacions en aquell últim any. A més, gairebé el 80% dels enquestats que havien tingut relacions amb la seva parella més d'un cop al mes, confessaven sentir-se "molt feliços", tant amb el seu matrimoni com amb la seva vida.

Per tant, el missatge general és clar: per ser més feliç amb la vida, s'ha de dedicar més temps a la intimitat amb la parella incloses les edats més avançades, en què el sexe no perd tanta importància com tradicionalment es pensava. La sucursal de Fox News a Phoenix, EUA, informa que els resultats de l'estudi poden ajudar també a superar les dificultats sexuals que se solen enfrontar en complir anys. Tot i això, no aclareix les respostes concretes als problemes relacionats amb l'edat sexual, ja que no n'hi ha prou amb tenir més sexe, també cal que sigui més satisfactori, i per aconseguir això cadascú té la seva recepta.

Els resultats, que van ser presentats a la trobada anual de la Societat Gerontològica d'Amèrica a Boston, també apunten un augment significatiu en les taxes de divorci entre persones de més edat al Regne Unit. El text especula que quan les parelles passen tot el dia junts perquè s'han jubilat, perden la tolerància l'un a l'altre. Això planteja una paradoxa en la qual aprofundiran futurs estudis, ja que quan les persones tenen més temps per desenvolupar les seves relacions íntimes és quan es jubilen i, justament llavors, és quan menys intimen amb la parella, cosa que els aboca a la ruptura de la parella forma creixent.

En tot cas, Adrienne Jackson, professora de l'Agricultural and Mechanical University, a Florida, assegura que l'estudi servirà per entendre la relació "entre el sexe i la felicitat" i que "ajudarà en el desenvolupament i l'organització d'intervencions específiques de salut sexual per a aquest creixent segment de la nostra població" que sembla que no ha resistit tampoc l'impacte dels nous temps en l'acceptació del divorci.

stats