Societat 19/04/2012

El sector de la flor preveu vendre sis milions de roses per Sant Jordi

La xifra suposa un augment del 20% respectes a les vendes de flors de l'any anterior, que va ser molt fluix

Thaïs Gutiérrez
2 min

BarcelonaEl sector de la flor es mostra optimista i preveu que aquest Sant Jordi sigui una de les millors diades dels últims anys tant qualitativament com quantitativament, segons ha explicat el director de mercats de Mercabarna, Joaquim Ros.

Les vendes de roses arribaran als sis milions, segons Ros, que ha explicat que això suposa un augment del 20% respecte l'any passat que es va viure un Sant Jordi molt fluix ja que va caure en dissabte i al mig de la Setmana Santa.

El fet que la diada d'enguany caigui en dilluns i que les previsions meteorològiques siguin bones per la tarda, que és quan hi ha més influència de gent, fa preveure unes molt bones vendes, segons ha comentat Ros aquest matí.

Pel que fa al tipus de roses més buscades, Jaume Esteve, director de Mercabarna-Flor ha explicat que les més venudes són les vermes clàssiques entre les que destaquen la varietat Red Naomi, procedent de Colòmbia i Equador i la novetat d'enguany, la rosa Freedom, una de les més grans del món. A més, les roses de colors han guanyat molt protagonisme en els últims 15 anys, i ja suposen un 30% del total de les vendes, especialment les blaves i les blanques. Amb motiu de la celebració del partit entre el Barça i el Madrid el dissabte al Camp Nou, des de Mercabarna-flor han creat una línia de roses personalitzades amb els colors dels dos equips.

L'intens fred que ha fet aquest hivern ha provocat que un dels principals països productors de roses -Holanda- no hagi pogut assolir la xifra habitual de roses i per tant les flors provinents d'aquest país suposen només un 35% del total, quan anys enrere eren fins al 70%. D'altra banda han guanyat protagonisme les roses de Colòmbia i Equador, que representen un 35% i un 20% respectivament. La resta -un 10%- són roses del Maresme, de la zona d'Alacant i de València.

stats