Societat 14/04/2011

El sector públic, al carrer contra les retallades

Professionals de diferents àmbits del sector públic omplen la plaça Sant Jaume per protestar contra les retallades. Els partits de l'oposició se sumen a la manifestació

Redacció
1 min
Protesta a la plaça Sant Jaume / @PauTiana

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Milers de persones es troben a la plaça Sant Jaume de Barcelona per fer sentir el seu rebuig als plans d'estalvi del Govern. Els treballadors del sector públic, convocats pels sindicats, protesten pel que consideren una amenaça per a milers de llocs de treball i per les conseqüències que pot tenir aquesta estreta de cinturó en la qualitat del servei prestat. Reivindiquen que la crisi no posi en dubte la qualitat del servei, i ho fan vestits amb bata blanca i amb molts xiulets.

A la plaça no hi cap ni una agulla i l'afluència de manifestants ocasiona que també es col·lapsin els carrers que donen accès a la plaça.

Després de les diverses protestes sectorials d'aquests últims dies contra les retallades anunciades, treballadors del sector públic surten avui al carrer de forma unitària per evidenciar rebuig a les reduccions pressupostàries. Ho fan capitanejats pels professionals dels àmbits de la salut i l'escola pública, que ja han començat a intuir com els poden afectar les tisorades. La mobilització ha convocat tots els treballadors del sector públic i sindicats i s'hi han sumat els partits de l'oposició.

stats