Societat 15/03/2012

De què senten a parlar els nens a casa? La crisi, Messi i Ronaldo

La recepta dels més petits per sortir de la crisi passa per fer-se més petons i abraçades i estar més temps en família, segons un estudi d'Actimel de Danone. Els experts asseguren que els nens tenen molta facilitat per captar els estats d'ànim del seu entorn

Ara
1 min

BarcelonaEls nens senten a parlar més a casa seva de la crisi que dels seus ídols futbolístics, segons un estudi de la percepció de la realitat en infants de 6 a 12 anys de tot l'Estat elaborat per l'empresa demoscòpica TNS i Actimel de Danone.

En l'enquesta es demanava als nens quina seria la seva solució per a la crisi i la majoria aconsellen als pares que siguin més positius, que juguin més estona amb ells i que tinguin més cura d'ells mateixos, i que a més es facin més petons i abraçades.

El 40% dels nens asseguren que senten a parlar cada dia de la crisi, per sobre dels seus ídols del futbol: un 27% sent converses sobre Messi i un 11% sobre Cristiano Ronaldo. La llista de paraules que més senten la completa l'atur (9%), Rajoy (7%), la hipoteca (2%) i els 'indignats' (1%).

En aquest sentit, el psicòleg infantil Francisco Rodríguez assegura que "els nens capten tot el que passa al seu voltant", inclosos "els estats d'ànim". Per això recomana als pares "dedicar temps als fills" perquè "no només ajuda a reduir aquesta situació d'ansietat, sinó que també es pot aprendre molt de com els nens veuen la crisi.

Respecte a què poden fer ells per sortir de la crisi, el 91% dels enquestats creu que ajudar més a casa, estudiar més i fer els deures més ràpid ajudarà a animar els pares.

stats