Societat 04/08/2011

Condemnat a 8 anys d'internament un jove per haver agredit sexualment una parella

La sentència considera provat que el jove va amenaçar la parella amb una arma blanca mentre eren en un cotxe, els va obligar a treure diners d'un caixer i després els va agredir sexualment

Laia Espín
2 min

BarcelonaUn jutjat de menors condemna a 8 anys d'internament un jove per violar i robar una parella a l'interior del seu cotxe a Sant Feliu de Llobregat l'octubre de l'any passat, segons ha pogut saber el diari ARA. Concretament, el jove, que quan va cometre els fets tenia 17 anys, ha sigut condemnat a 5 anys de reclusió en un centre de menors i a tres en règim de semillibertat. La sentència ha sigut de conformitat, ja que, segons han informat fonts properes al cas, es va voler evitar que la parella patís una doble victimització. La petició inicial de la fiscalia i de l'acusació particular va ser de 10 anys de reclusió i 5 de llibertat vigilada. Aquesta petició va ser excepcional, ja que la pena màxima de reclusió per a menors és de 8 anys d'internament. La Fiscalia de Menors de Barcelona va sol·licitar, en aquest cas i per primera vegada, una pena de reclusió excepcional per a un menor.

Els fets jutjats es van produir a finals d'octubre del 2010, quan el condemnat, que en aquell moment comptava amb 17 anys, va utilitzar un ganivet per amenaçar una parella que es trobava a l'interior del seu cotxe i els va obligar a desplaçar-se fins a un caixer i treure diners. Després a l'interior del vehicle va violar la noia i va obligar el noi a fer-li una fel·lació.

Les proves forenses van concloure que el condemnat, en el moment dels fets, era una persona distant i fàcilment influenciable, tot i que també es va concloure que no patia cap trastorn.

Les investigacions policials van arribar a la conclusió que l'autor d'aquests fets era el jove de 17 anys, actualment major d'edat, per les mostres d'ADN recollides i les imatges de la càmera de seguretat del caixer on va obligar les víctimes a treure diners.

El jove, que ja tenia antecedents policials per furts i robatoris menors, va ser ingressat cautelarment en un centre de menors.

stats