Societat 21/09/2012

Capturen una serp pitó de dos metres en un pis de Barcelona

El propietari s'enfronta a una multa de 2.000 euros per no haver-ne evitat la fuga

Acn
1 min
L'exemplar capturat en un domicili del carrer Nàpols de Barcelona / ACN

BarcelonaAgents rurals del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van capturar fa uns dies una serp de dos metres de llargada i més de cinc quilos que va aparèixer per sorpresa a la sala d'estar d'un pis del carrer Nàpols de Barcelona. L'exemplar capturat és una pitó ('Python molurus albina'), una serp no verinosa que captura les seves víctimes per estrangulament i és natural del sud-est asiàtic. Poden arribar a fer fins a sis metres de largada i pesar 95 quilos. En condicions de captivitat, tenen una esperança de vida de fins a deu anys.

El propietari de la serp s'enfronta a una denúncia administrativa amb una multa de 2.000 euros per no haver impedit la fuga del rèptil.

La tinença d'aquestes espècies, de comerç internacional regulat, està sotmesa a la llei de protecció dels animals de Catalunya, que obliga els seus propietaris a mantenir-los en instal·lacions que garanteixin bones condicions higienicosanitàries, de benestar i seguretat, amb mitjans suficients que impedeixin que puguin escapar-se.

Actualment, l'exemplar capturat es troba al centre de recuperació d'amfibis i rèptils de Catalunya (CRAC), a Masquefa, a l'espera que se'n determini el destí final. El propietari ja ha estat localitzat i denunciat per no mantenir l'animal en les instal·lacions adients per evitar-ne la fugida.

A més, encara ha d'acreditar la legalitat de la seva tinença, amb l'afegit que les ordenances municipals de Barcelona impedeixen tenir rèptils de més de 2 kg de pes.

Durant aquest 2012, el cos d'agents rurals ha capturat i dipositat en centres de recuperació de fauna de la Generalitat o col·laboradors un total de 2.130 animals dels quals 140 eren exemplars de fauna exòtica.

stats