Societat 31/01/2012

Neu a cotes baixes demà a última hora

El d'avui serà el dia menys fred de la setmana, demà a la nit la cota caurà per sota dels 500 metres i de matinada podria arribar a nevar fins a la línia de costa

Miquel Bernis
2 min
Sant Hilari Sacalm

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Aquest matí els núvols prims i força espessos han evitat que les temperatures baixessin tant com els últims dies. A primera, hora en general feia menys fred, i si els núvols prims van deixant espai pel sol a estones, el migdia serà el més relativament agradable de la setmana. Aquesta tarda es reactivarà la nevada al vessant nord del Pirineu, però en general avui no hi haurà precipitacions.

Demà el dia començarà amb el cel encara més tapat, i ja des del matí aniran caient precipitacions febles tant al Pirineu com a la Catalunya Central i a la costa central. Bona part del dia la cota de neu es mantindrà per sobre dels 600 metres. Per tant, ben bé fins a mitja tarda, aquestes precipitacions no seran de neu fora del Pirineu. Durant la nit les precipitacions aniran quedant restringides a la costa, o en tot cas a àmbits com el Penedès, el Vallès o l'Anoia. Llavors la cota ja caurà per sota dels 300 metres. El risc de nevades a cotes baixes, doncs, se centrarà a la nit de demà a dijous i, sobretot, a les comarques de la meitat est.

Alguns models apunten que dijous al matí les precipitacions continuarien a l'entorn de Barcelona i, per tant, àmbits de la costa central podrien tenir fins al migdia precipitacions en forma de neu gairebé fins a la línia de costa. En general, però, dijous serà un dia amb més clarianes i el moment en què les temperatures començaran a caure.

Tot fa pensar que el cap de setmana les temperatures registraran valors tan baixos com el febrer del 2005 o com el gener del 1985, amb forta tramuntana, però només amb neu al vessant nord del Pirineu. Fins ara Meteocat no ha emès cap avís de situació de risc.

Si voleu saber si demà nevarà allà on sou, a www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d'avui.

stats