RETALLADES SANITAT
Societat 23/06/2011

Els sindicats abandonen Taula de Salut per falta de condicions per negociar

Els sindicats CCOO, UGT, Metges de Catalunya (MC) i SATSE han abandonat la Taula de Salut per la falta de condicions per prosseguir la negociació, ja que només els garantien la no presentació d'ERO d'extinció d'ocupació, però no la continuïtat dels treballadors temporals

Efe
1 min

BarcelonaEls sindicats CCOO, UGT, Metges de Catalunya (MC) i SATSE han abandonat la Taula de Salut per la falta de condicions per prosseguir la negociació, ja que només els garantien la no presentació d'ERO d'extinció d'ocupació, però no la continuïtat dels treballadors temporals.

Fonts sindicals han informat a EFE que no han existit les "mínimes garanties" per prosseguir les negociacions i davant d'aquesta situació els sindicats no es podien arriscar a signar "un increment de jornada laboral o una reducció de sou".

Com que no s'ha arribat a un consens a la Taula de Salut, les negociacions hauran de continuar "centre per centre", segons les fonts, on les direccions hauran d'informar, "d'una vegada per sempre", de quins són els seus plans.

Els quatre sindicats han elaborat un comunicat conjunt en què afirmen que "no es donen les condicions per continuar les converses iniciades a instància del Departament d'Empresa i Ocupació", que ha actuat d'intervingut entre els sindicats i les patronals del sector.

Per als sindicats, la responsabilitat del que està passant als hospitals "és el Govern, que ha decidit no donar prioritat als serveis sanitaris a l'hora de decidir com es reparteixen els pressupostos, i que ha provocat que les empreses que es financen amb fons públics tinguin problemes de viabilitat".

El sindicat Metges de Catalunya (MC) va decidir ahir abandonar la Taula de Salut en entendre que el document presentat pel mediador del Departament d'Empresa i Ocupació no garantia els llocs de treball.

Els altres tres sindicats han continuat avui les negociacions per analitzar un nou document presentat pel mediador, però que finalment no ha satisfet les seves expectatives de manera que tots els sindicats ha acabat finalment per abandonar la Taula de Salut.

stats