Ensenyament
Societat 11/01/2012

El Govern obre la porta a tornar a augmentar la jornada lectiva de mestres i professors el proper curs

Ensenyament modifica els criteris d'accés als complements del professorat per sexennis acumulats

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl projecte de llei d'acompanyament dels pressupostos preveu la possibilitat de tornar a ampliar les hores lectives de feina del professorat, com ja s'ha fet aquest curs, en el curs 2012-2013 per tal d'assumir el previsible nou increment en 18.000 alumnes.

Una altra mesura que apareix al text per al proper curs és l'adopció de "mesures de flexibilitat i polivalència de les atribucions docents", que significaria, segons CCOO, que "els horaris d'un professor de secundària es completin assignant-li hores d'especialitats docents diferents a la pròpia".

Amb tot, des del Departament d'Ensenyament apunten que per dur a terme qualsevol d'aquestes possibilitats que obre el projecte de pressupostos, encara per aprovar, cal passar abans de la negociació a la mesa de la funció docent.

Caldrà acreditar bons resultats per cobrar un complement

De fet, la reunió d'avui d'aquesta mesa ha servit per concretar una altra de les mesures que preveu el projecte de pressupostos, que és la modificació dels criteris d'accés als complements per sexennis del personal docent públic. La conselleria planteja que siguin 9 en lloc de 6 els anys que es requereixin, a partir d'ara, per accedir per primer cop a aquest cobrament.

A més, planteja doblar el nombre de crèdits (o mèrits acumulats pel docent en base a diversos barems) que també cal acreditar per obtenir aquest complement i estableix com a criteris a tenir en compte els resultats de la feina del docent, mesurats pel propi centre amb una avaluació interna i l'avaluació externa que fa l'administració, i afegint-hi una autoavaluació del propi mestre o professor.

stats