ECONOMIA
Societat 20/04/2012

Els sindicats anuncien més mobilitzacions contra l'"estat d'emergència" creat per Rajoy

CCOO i UGT critiquen les paraules del secretari de Sanitat del PP, que va dir que pels pensionistes el nou copagament dels medicaments "només són quatre cafès al mes"

Efe
1 min

MadridCCOO i UGT han fet una crida als ciutadans perquè es mobilitzin el proper 29 d'abril contra les mesures que ha aprovat aquest divendres el govern espanyol. Els sindicats acusen Mariano Rajoy de provocar "una situació d'estat d'emergència econòmica i social" i de generar una "gran alarma".

Així ho han dit els secretaris generals de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i d'UGT, Cándido Méndez, en una roda de premsa conjunta per informar de les manifestacions convocades per al pròxim dia 29 a tot l'Estat, juntament amb la Plataforma en Defensa de l'Estat de Benestar i els Serveis Públics.

Méndez ha demanat als ciutadans que surtin al carrer perquè "amb la sanitat i l'educació no s'hi juga", una opinió que també ha expressat Toxo, que ha carregat contra aquells que tracten de minimitzar les retallades amb frases "poc ocurrents" i "menyspreadores" cap a la societat.

Es referia així a les declaracions del secretari de Sanitat i Afers Socials del PP i conseller del ram a Castella-la Manxa, José Ignacio Echániz, que ahir va dir que imposar el copagament farmacèutic als pensionistes "només són quatre cafès al mes".

"No es pot parlar de cafetons per parlar de despesa farmacèutica i d'altres coses. No sap aquest senyor quant li costa a una persona que percep 600, 700, 800 o menys euros al mes arribar a aquesta xifra. I el que suposa la combinació de la reducció de salaris, congelació de pensions, increment de la despesa perquè no es poden aïllar les mesures", ha comentat Toxo, qui s'ha referit també a altres pujades com la de la llum.

stats