SOCIETAT
Societat 27/01/2011

Els sindicats convocants afronten la vaga d'aquest dijous amb escepticisme

Des de la CGT i els altres sindicats minoritaris que convoquen la jornada es reconeix que hi haurà un "tímid seguiment", centrat previsiblement en els autobusos de Barcelona

Efe
2 min
Gent esperant a la parada del bus

BarcelonaLa Confederació General de Treballadors (CGT), amb altres sindicats minoritaris, ha convocat per avui una vaga general a Catalunya, encara que fonts dels sindicats convocants apunten a un "tímid seguiment", centrat previsiblement en els autobusos de Barcelona.

Membres de CGT dels conductors d'autobusos de Barcelona, sector on el sindicat és majoritari, preveuen una vaga "pacífica i tranquil·la", amb el compliment per part dels seus afiliats dels serveis mínims, fixats en el 33% del servei habitual.

Aquestes mateixes fonts asseguren que els conductors s'implicaran menys en la protesta que en altres convocatòries perquè es tracta d'una vaga general, en comptes d'una reivindicació concreta del col·lectiu.

Fonts de CNT-AIT es mostren "poc esperançats" amb la convocatòria de vaga i apunten que "els treballadors estan cremats amb l'entorn sindical".

La majoria de sindicats convocants es concentraran a la tarda als Jardinets de Gràcia, encara que CNT-AIT s'ha desmarcat i ha organitzat una concentració més tard a la plaça Universitat. Des dels Mossos d'Esquadra expliquen que, malgrat l'aparent baix perfil de la jornada, mantindran l'alerta després del desallotjament de l'antic Palacio del Cinema del passat dissabte per si es produeixen incidents.

El departament d'Empresa i Ocupació ha fixat en una ordre els serveis mínims del transport públic en un terç del servei habitual.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha reconegut en un comunicat avui que "la prestació dels serveis es pot veure alterada durant la jornada en funció de seguiment".

De la seva banda, Tram, l'empresa concessionària dels tramvies, ha comunicat que està "en disposició de poder oferir el seu servei habitual" perquè "els comitès d'empresa no s'han adherit a la vaga".

CGT ha titllat de "sabotatge institucional" els serveis mínims fixats i considera que la Generalitat "només respecta les vagues convocades pels sindicats subvencionats pel govern", en referència als serveis mínims de la vaga general del passat 29 de setembre.

CGT ha convocat la vaga general en contra de la reforma de les pensions i de la reforma laboral amb altres organitzacions com Confederació Nacional del Treball (CNT), Solidaritat Obrera i la Coordinadora Obrera Sindical (COS), que reuneix diverses entitats independentistes catalanes.

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP), formació política de tall independentista, també ha fet públic el seu suport a la convocatòria de vaga.

stats