Societat 05/04/2011

Els sindicats convoquen una concentració contra la retallada sanitària el 14 d'abril

Consideren que les retallades pressupostàries no s'han de produir en la sanitat, sinó en altres partides, i que la tisorada afavoreix la sanitat privada, les mútues i les multinacionals

Redacció
1 min

BarcelonaEls sindicats CCOO, Satse, UGT, Catac i Metges de Catalunya han convocat per al pròxim 14 d'abril una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona en protesta pel que consideren el desmantellament en la sanitat pública, a conseqüència de la retallada pressupostària.

En un comunicat conjunt, destaquen que aquesta situació incrementa, a més a marxes forçades, la privatització de la sanitat, i que amb crisi o sense, la disminució prevista del pressupost sanitari està totalment injustificada, perquè Catalunya dista molt de dedicar a la sanitat el percentatge que li correspon pel seu nivell de desenvolupament en relació amb la mitjana de la Unió Europea.

Consideren que les retallades pressupostàries no s'han de produir en la sanitat, sinó en altres partides, i que seria fins i tot necessària una reducció de despeses sumptuoses, però en cap cas en l'atenció sanitària, perquè no poden augmentar les llistes d'espera, ni es poden disminuir serveis. També denuncien que s'està enganyant l'opinió pública perquè no es pot dir que una retallada com la que s'ha anunciat no afectarà l'atenció sanitària.

Pels sindicats signants, la tisorada afavoreix la sanitat privada, les mútues i les multinacionals. En el comunicat es demana, a més, a l'administració que es retiri l'anomenat pla de xoc, que s'ha exposat sense cap rigor a l'opinió pública, i que s'incrementi el pressupost del departament de Salut per al 2011.

stats