ENSENYAMENT
Societat 28/04/2011

Els sindicats de mestres decideixen tancar-se a la Conselleria

La reunió dels representants sindicats i els de la conselleria acaba, després de tres hores, sense acord

Sònia Sánchez
2 min

BarcelonaEls sindicats de mestres que han participat aquest matí en la reunió amb representants del departament d'Ensenyament per debatre la supressió de la sisena hora i les altres mesures de reorganització de la plantilla docent que proposa la Conselleria, han decidit tancar-se en l'annex del departament on s'ha celebrat la reunió, davant de la falta d'acord. Fonts dels sindicats han assegurat que davant la intenció del departament de tirar endavant aquestes mesures malgrat el desacord dels sindicats han decidit "tancar-se".

La reunió de la mesa sectorial d'Ensenyament, de fet, s'havia allargat gairebé dues hores més del previst. Des de les 11 hores fins a prop de les 14 hores s'ha desenvolupat aquesta trobada dels sindicats amb representants de la conselleria, en un ambient de força "tensió", segons constatava un dels sindicats, ASPEPC-STS a través del twitter. El representant d'aquest sindicat havia esta tuitejant des de dins de la reunió fins que fa menys d'una hora els representants del departament li han demanat que parés, segons ell mateix ha retransmès en un tuit.

Mentre es mantenia aquesta reunió, una vintena de membres dels sindicats de mestres escalfaven també l'ambient amb una protesta a la porta del departament, presidida per una pancarta que deia "Prou a les retallades en educació pública". Pel que han avançat fins ara fonts dels sindicats, de les mesures proposades pel Govern per a reorganitzar els horari de mestres i escoles, la conselleria hauria acceptat ajornar un any l'augment de 6 a 9 mesos com a mínim de feina anual perquè els substituts puguin cobrar el mes de juliol i hauria rebaixat de 59 a 56 els anys per accedir a una reducció de jornada, extrems encara per confirmar a l'espera de la roda de premsa que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, havia de realitzar a les 12 però que s'ha retardat per la prolongació de la reunió.

stats