Ensenyament
Societat 25/04/2012

Els sindicats reclamen a Rigau que no apliqui les mesures de Wert

Entregaran demà una carta unitària a la consellera en la reunió de la mesa sectorial

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEls sindicats de l'ensenyament públic han redactat una carta unitària que demà entregaran a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per reclamar-li que "no apliqui" a Catalunya les mesures aprovades al reial decret del ministeri d'Educació la setmana passada.

Rigau reunirà demà al matí la mesa sectorial, amb els representants sindicals, per debatre aquestes mesures. A la missiva, els sindicats adverteixen que les propostes del govern espanyol, entre les quals destaquen augmentar un 20% les ràtios d'alumnes per aula i incrementar una hora més setmanal la jornada lectiva dels mestres i professors, "augmentaria el gran malestar ja existent en els centres educatius i en la població en general, que veu perillar un bé comú com és l’ensenyament públic, i situaria aquest en una situació de conflicte permanent de difícil resolució".

"Aquestes mesures, empitjorarien encara més les condicions del professorat impedint poder realitzar la seva tasca educativa en condicions, deixaria a una part del professorat interí i substitut a l'atur, i degradaria l'ensenyament públic de Catalunya", assenyalen.

stats