Ensenyament
Societat 18/05/2011

Els sindicats recorreran la sentència que veu legal la rebaixa del 5% al sou dels mestres de la concertada

El TSJC ha desestimat la demanda d'UGT contra la retallada salarial a la concertada. Tant UGT com CCOO consideren injusta la sentència i denuncien que s'apliqui aquest 5% menys de sou quan la resta de condicions laborals a la pública i la concertada no estan homologades

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEls sindicats d'ensenyament UGT i CCOO van anunciar avui que recorreran la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha desestimat la seva demanda contra la retallada salarial del 5% per als mestres de l'escola concertada.

El dictamen judicial considera que aquesta rebaixa de sou "no només no és discriminatòria", sinó que és "plenament congruent amb la rebaixa" al sou de tots els treballadors públics, ja que le salaris dels docents de centres privats concertats van "a càrrec de les mateixes i úniques arques públiques".

UGT va considerar "summament injusta" aquesta sentència, perquè entén que l'equiparació entre els treballadors de la pública i la concertada es limita "exclusivament" a aquesta retallada de sou, mentre que cap de les condicions laborals s'ha homologat encara per a uns i altres, tot i que la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) ho preveu.

També CCOO va criticar la decisió "arbitrària" respecte dels mestre de la concertada, que estan, diuen, "en terreny de ningú, de manera que quan convé són treballadors de caràcter privat i quan convé formen part de l'empresa pública".

stats