Terratrèmol a Llorca
Societat 14/05/2011

Sis de cada deu edificis de Llorca són habitables

Un cop revisat el 100% dels immobles, el 60% tenen llum verda per ser habitats. El 28% encara estan marcats en groc, i el 12% tenen danys estructurals

Efe
1 min

LlorcaSis de cada deu edificis de Llorca són habitables, el 28% ha estat marcat amb el color groc, cosa que vol dir que els seus habitants poden entrar-hi només uns minuts a recollir pertinences, i el 12% restant té el codi vermell i l'accés prohibit per danys estructurals.

Segons el Centre de Coordinació d'Avaluació de Dades i Anàlisi de Necessitats, dirigit per la Conselleria d'Obres Públiques i Ordenació del Territori de Múrcia i per l'ajuntament de Llorca, ja s'ha revisat la totalitat dels edificis de la ciutat: 4.100.

Els barris amb un nombre més gran d'edificis marcats en vermell són els dels Altos, la cèntrica zona de la plaça de l'Óvalo, la diputació de Río, San Cristóbal, San Diego, La Viña, Santo Domingo i San Mateo.

En la tasca d'avaluar els danys provocats pels dos sismes, destaca l'actuació del denominat Grup Zero, integrat per especialistes en patologia estructural de l'edificació de l'administració murciana, i per professors de les universitats públiques de Múrcia i Politècnica de Cartagena, així com per experts arribats des de Madrid i Sevilla.

Als treballs destinats a que els immobles senyalitzats amb el color groc passin a tenir-lo verd, hi treballen 29 brigades de tècnincs i operaris (17 de neteja i 12 d'apuntalament), ajudats per voluntaris d'empreses de construcció de la regió de Múrcia, tots sota la supervisió d'arquitectes i enginyers.

El seu objectiu durant el cap de setmana s'està centrant en reparar, en la mesura del possible, els comerços afectats pels terratrèmols, per tal que els seus propietaris puguin obrir de nou les portes aquest dilluns, de manera que la recuperació de la normalitat arribi al més aviat possible a la ciutat.

stats