Successos
Societat 10/05/2011

Sis ferits lleus en una frenada brusca del funicular de Montjuïc

Una fallada en la tracció per cable ha obligat aquest matí a fer una frenada d'emergència i a suspendre el servei. Sis persones han patit contusions lleus per culpa de les caigudes

Redacció / Agències
1 min

BarcelonaEl funicular de Montjuïc ha interromput el servei aquest matí, a les 11:45 hores, a causa d'una incidència tècnica. Una fallada en el sistema de tracció per cable ha obligat a fer una frenada d'emergència de dos trens que funcionaven en aquell moment, en els quals viatjaven unes 150 persones.

La frenada ha provocat que en un dels trens –el que es trobava a prop de l'estació de Paral·lel– sis persones hagin patit contusions lleus per culpa de les caigudes que han patit. Tres d'elles han estat traslladades al dispensari de Peracamps –dues d'elles ja han estat donades d'alta– i dues més les han dut al CAP de Manso. El sisè ha estat atès al lloc dels fets. Tots han estat ja donats d'alta.

La resta de passatgers d'ambdós trens els ha evacuat el personal del Funicular a l'estació més pròxima –Paral·lel o Parc Montjuïc– pel passadís que voreja les vies, i no han necessitat assistència mèdica.

A les 18.00 hores el servei encara no s'havia restablert, malgrat que els tècnics de manteniment de l'empresa treballen per fer-ho "com més aviat millor", segons TMB. Des de les 13.00 hores, un servei amb un autobús llançadora entre Paral·lel i el Parc de Montjuïc pal·lia la falta de servei del funicular. Mentrestant, s'ha habilitat un servei de bus entre Paral·lel i Parc de Montjuïc per substituir el funicular. Els usuaris també poden agafar els autobusos de les línies 50, 55 i 193, que passen per la zona.

Un portaveu de l'empresa de transports ha indicat que el

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats