Méteo
Societat 19/06/2011

Diumenge de sol i calor del tot suportable

Els núvols baixos que encara fan la guitza arran de mar aviat es desfaran i no impediran fer platja

Marc Candela
1 min

BarcelonaEncetem el diumenge amb cel absolutament ras a la majoria de comarques i només alguns intervals de núvols, força trencats, que fins a mig matí aniran fent la guitza en diversos trams de costa.

En trobem al Maresme, al Baix Penedès i al Garraf però els més compactes es concentren al Baix Ebre i al Montsià i aquí fins pràcticament al migdia el sol no s'hi acabarà imposant. A la tarda creixeran quatre nuvolades inofensives al Pirineu però, en conjunt, continuarem parlant de cel clar.

A les Illes també gaudiran d'un diumenge assolellat però al País Valencià els núvols baixos seran especialment persistents i fins a l'hora de dinar encara mig taparan el cel a força indrets.

Tot plegat amb temperatures que no s'enfilaran pas més que les d'ahir. A primera hora no feia cap nosa la màniga llarga a l'interior i aquest migdia la calor serà del tot suportable arreu, amb moltes màximes entre els 24 i 29 graus.

I la setmana que estem apunt d'encetar vindrà marcada per un clar ascens tèrmic que demà ja ens deixarà 3 o 4 graus més al migdia i que farà que dimarts acomiadem oficialment la primavera amb calor de canícula. I tot i que el sol serà l'altre gran protagonista dels propers dies, a les tardes s'escaparan petits ruixats al Pirineu o als Ports.

De fet, el dia de la revetlla aquests xàfecs curts seran més extensos i també arribaran a la Catalunya central o en punts del Prelitoral. En tot cas, s'esvairan amb la posta de sol i no faran la guitza ni al vespre ni a la nit. Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo

stats