Societat 14/08/2011

Sol al matí, més núvols a la tarda

Avui tornarem a gaudir d'un matí esplèndid però d'una tarda una mica més moguda

Marc Candela
1 min

BarcelonaTot i que de matinada s'han escapat gotes aquí i allà, el diumenge l'hem encetat amb cel clar a la majoria de comarques i només algunes restes de núvols cap a la costa i el Prelitoral central. També aquí, s'hi acabarà imposant el sol ben aviat i el matí de diumenge serà de platja a tota la façana litoral.

A la tarda es mantindrà l'ambient assolellat a la meitat sud de Catalunya, al País Valencià i a les Illes però, en canvi, els núvols guanyaran protagonisme cap al nord. Apareixeran bandes de núvols prims que mig enteranyinaran el cel a estones i, ja a partir de migdia, començaran a créixer nuvolades al Pirineu i a l'entorn del Cadí, del Montseny o de les Guilleries.

Havent dinat s'escaparan xàfecs curts però localment intensos en comarques com ara el Ripollès, el Berguedà, Osona o la Garrotxa i també en podran aparèixer a la resta del Pirineu i fins i tot cap al Pla de l'Estany o l'Empordà.

Tot plegat amb temperatures que s'enfilaran tant o més que les d'ahir. Les màximes es tornaran a moure entre els 30 i 35 graus a l'interior i la xafogor serà altre cop molt evident a les comarques de la costa i el Prelitoral.

De cara a la setmana vinent no s'esperen grans complicacions i només dijous els núvols arribarien a fer la guitza fora de l'àmbit pirinenc. La calor i la xafogor no afluixaran i tot apunta que dimecres tindrem el pic de calor de la setmana.

Trobareu la previsió a 6 dies vista per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo

stats