Societat 28/04/2012

Un grup de 'sospitosos' de la web d'Interior planten cara a Felip Puig

Albert Balanzà
2 min

BARCELONA.A plena llum del dia, sense amagar-se de res i amb la força que han generat els dubtes dels professionals de l'advocacia, quatre dels 68 sospitosos que apareixen a la web del departament d'Interior van comparèixer ahir al mig de la plaça Catalunya en un acte que suposa un clar desafiament a la investigació que ha iniciat el Govern. Formen part del grup de persones a qui els Mossos d'Esquadra demanen identificar a través de la col·laboració ciutadana.

Els identificats, que teòricament haurien participat en els incidents més greus de la jornada de vaga, es van fer acompanyar per una vintena de representants i càrrecs electes de l'esquerra independentista i van ser vigilats a certa distància per policies de paisà, que no van arribar a intervenir. El portaveu nacional d'Alerta Solidària, Xavier Pellicer, va posar l'accent en la feblesa de les mesures d'Interior, que denuncia per "propagandístiques i jurídicament contràries al dret a més de tenir escassa eficàcia policial i judicial".

Alguns dels identificats tornaran a fer un acte públic dimarts que ve portant una de les pancartes principals de la manifestació de Barcelona amb motiu de l'1 de maig, dia del treballador, concretament la del bloc independentista de la marxa.

Es dóna la circumstància que les persones que ahir van donar la cara encapçalen els primers llocs de la llista de 68 que aquesta setmana ha aparegut penjada a la nova web del departament d'Interior, que demana la col·laboració ciutadana contra la violència urbana. "Els cinc primers de la web són de l'esquerra independentista. I Interior ho sap", va subratllar ahir un dels portaveus d'Alerta Solidària en referència a les dades que pot tenir la brigada d'informació al marge dels antiavalots.

Eliminats de la web

Poques hores després de la compareixença a plaça Catalunya, els quatre encausats -els numerats com a 2, 4, 29 i 53- van ser esborrats de la web, però realment només van desaparèixer de l'accés principal perquè encara eren al servidor si algun usuari disposava del vincle directe anterior. Fonts d'Alerta Solidària van apuntar que, malgrat aquest moviment a la web, els quatre joves no havien estat detinguts i que fins ara havien fet vida normal i la seguirien fent.

stats