TRIBUNALS
Societat 04/05/2011

Un subinspector dels Mossos i cinc agents més se sumen a la llista dels imputats en un cas de corrupció policial

El jutge en el seu escrit d'imputació justifica la seva decisió dient que els agents haurien encobert l'activitat de narcotraficants i la corrupció de funcionaris públics

Marta Català / Laia Espín
2 min

BarcelonaEl jutge d'instrucció número 1, Joaquín Aguirre, de Barcelona, ha citat a declarar el subinspector dels Mossos d'Esquadra, Antoni Salleras, i a cinc subordinats seus per haver presumptament protegit activitats de narcotraficants i agents de la policia.

En l'auto d'imputació el titular del jutjat número 1 de Barcelona cita a declarar al subinspector del mossos per cinc delictes, entre ells omissió del deure de perseguir delictes i ocultació de documents a l'Autoritat Judicial. Els altres imputats són dos sargents, dos caporals i un agent que hauran de declarar també la setmana que ve.

Aquestes noves imputacions formen part d'una complexa investigació judicial que arrenca d'una operació de la Guardia Civil a l'any 2009. Després el jutge ha obert investigacions paral·leles per les quals s'han acabat implicant a mossos, guàrdia civils, agents de policia nacional i també guàrdies urbans, narcotraficants i confidents. Tanmateix, la fiscalia, però, ha demanat l'arxivament de la causa en relació als guàrdies civils, ja que considera que no hi ha prou proves per mantenir-los imputats. En l'auto d'imputació el jutge considera que els agents no haurien transcrit alguns converses que mostrarien la relació de certs narcos amb una trama de tràfic de drogues ""les quals no van ser transcrites ni indicada expressament la seva existència", segons l'escrit del jutge. En una d'aquestes converses, que segons l'acte va ser qualificada "sense interès" per la unitat, un dels principals narcos investigats en la trama denunciava que el subinspector dels Mossos d'Esquadra José Ranea. -actualment en llibertat amb fiança per cobrar presumptament 1.000 euros mensuals de la xarxa a canvi de protegir-la- tractava d'extorsionar-lo. En el mateix auto el jutge, recull que el Ministeri fiscal ha expressat en les diligències que correspon al jutge instructor escoltar les converses interceptades i escollir les rellevants per la causa.

L'auto continua dient que hi ha converses telefòniques que demostrarien que hi ha una xarxa de droga dirigida per un confident policial Manuel Gutierrez, que va ajudar a destapara el cas Riviera.

stats