SOCIETAT
Societat 24/11/2011

Detenen una dona que assaltava àvies a casa seva

La detinguda anava sempre amb un menor i deixava inconscients les víctimes escanyant-les per després robar-les. Ja és a la presó

Acn
2 min

BarcelonaMarcela S., de 34 anys, nacionalitat romanesa i veïna de Barcelona, ha estat detinguda com a presumpta autora de tres delictes de robatori amb violència, lesions i detenció il·legal.

La dona anava acompanyada sempre d'un nen petit, del qual es servia per fer pena a les víctimes i aconseguir entrar a casa seva. La detenció s'ha fet a la ciutat de Barcelona i la dona ha ingressat a la presó per ordre del jutge. La policia va poder determinar sense cap mena de dubte que en tots els casos es tractava de la mateixa assaltant. La investigació va començar el juliol després d'un robatori violent al Masnou (Maresme). A finals del mateix mes n'hi va haver un altre de molt similar a Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Les dues víctimes eren dones d'edat avançada atacades a casa seva per una dona acompanyada d'un nen.

L'últim assalt violent es va registrar el 9 de novembre a Premià de Mar (Maresme). Pels volts de les dues del migdia la víctima, una don gran, delicada de salut que estava sola a casa, va sentir com algú tocava el timbre.

Era una dona acompanyada d'un nen que demanava menjar, diners i roba. Un cop dins la casa, i després de parlar una estona, la propietària de l'immoble va anar a la cuina a buscar alguna cosa per dur-li. Aprofitant que estava d'esquena, l'agressora la va atacar violentament i la va deixar inconscient.

La policia va poder determinar sense cap mena de dubte que en tots els casos es tractava de la mateixa assaltant. Tots els immobles assaltats es trobaven ubicats a prop d'estacions de tren o d'autobusos i els cops sempre es produïen dimecres al migdia.

Les víctimes descrivien cada cop com a autora una dona d'entre trenta i quaranta anys, ben vestida, acompanyada d'un nen petit que servia d'excusa perquè les víctimes els deixessin entrar a l'immoble. L'autora lligava les víctimes amb mocadors que ella mateixa duia.

La investigació del Grup de Robatoris Violents de la Unitat Territorial d'Investigació de la Regió Policial Metropolitana Nord va permetre identificar i detenir, el 18 de novembre, la presumpta autora d'aquests fets.

La detinguda comptava amb diverses detencions prèvies, fetes arreu del territori català, pels delictes de furt, estafa, robatori amb força i mendicitat amb menors.

Marcela S. ha ingressat a la presó però la investigació continua oberta, perquè es continua estudiant la seva participació en casos similars.

stats