Societat 22/04/2011

La pluja obliga a suspendre la processó de Girona

L'acte és el més multitudinari de la Setmana Santa a la ciutat sol aplegar unes 1.500 persones

Acn
1 min

GironaLa pluja i el mal temps han obligat a suspendre la processó del Sant Enterrament de Girona, l'acte més multitudinari de la Setmana Santa a la ciutat. Tres hores abans de la sortida dels passos, la Junta de Confraries s'ha reunit i ha decidit anul·lar la processó arran de la pluja persistent, que no ha parat de caure en tota la tarda.

A les deu de la nit, hora en què els Manaies havien de baixar les escales de la Catedral al compàs de les llances, es farà un petit acte de benedicció a l'interior del temple. Com ha explicat el president de la junta de confraries, Xavier Ribera, hi assistirà una representació de cada confraria, cadascú amb el corresponent penó, a més dels Manaies i de les bandes musicals.

La processó de Girona té les seves arrels a mitjans del segle XVI. En total, sol aplegar unes 1.500 persones. Les confraries i els passos que representen la passió i la mort de Jesucrist recorren el Barri Vell i els carrers de la ciutat enmig d'una potent olor d'encens i al compàs de la marxa marcada per les llances de la milícia romana, els Manaies.

La pluja també ha obligat aquest Divendres Sant a suspendre la processó dels 15+1 de l'Hospitalet de Llobregat, molt seguida al sud del Barcelonès i el Baix Llobregat.

stats