EL CONSUM DE TABAC
Societat 10/12/2010

El 75% dels clients de locals d'oci volen espais per a fumadors

L'enquesta feta en 230 establiments de Barcelona apunta que una gran majoria dels usuaris són fumadors. Els clients que no consumeixen tabac també avalaria les zones amb fum

Efe
2 min

BarcelonaProp del 75% dels clients dels locals d'oci estan a favor que hi hagi zones de fumadors, segons un estudi encarregat pels empresaris catalans del sector entre parroquians de 230 locals, que recull també que el 71,29% del públic de les zones d'oci fuma.

El treball, impulsat per la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (FECALON) i la Federació de Discoteques i Sales de Festa de Catalunya (FADISCAT), és un estudi sobre el consum del tabac als locals d'oci, que ha pres el pols sobre aquest tema en establiments d'oci dels districtes de l'Eixample, Ciutat Vella, Sarrià i l'entorn del passeig Marítim de Barcelona.

El 58,69% del públic d'aquestes zones d'oci és fumador habitual, un 12,60% ho fa ocasionalment i el 28,69% no té aquest hàbit, s'explica en una nota de premsa. A la pregunta de si estaria d'acord a crear zones de fumadors aïllades (amb autoservei per part del client), el 78,26% s'hi mostra d'acord i la resta rebutja la idea. En aquest sentit, indiquen els autors del treball, destaca el fet que el 69,69% dels no fumadors està d'acord que es creïn zones de fumadors "com a mostra de la seva solidaritat amb la problemàtica dels fumadors a l'hora de sortir a les nits".

Sobre l'impacte que tindria la prohibició de fumar en l'hostaleria, el 44,78% dels enquestats afirma que aniria menys a aquests locals si prosperés aquesta mesura, davant un 39,56% que va contestar que hi acudiria i només un 15,65% diu que hi anirien més vegades. Un 66,5% dels empresaris del sector creu que es produiran pèrdues provocades per l'impacte de la llei, un 30,86% pensa que facturaran el mateix i només un 2,60% dels empresaris presagien que augmentarà l'activitat. La nova Llei de tabac hauria d'entrar en vigor el proper 2 de gener.

L'alarma i preocupació dels empresaris del sector és generalitzada. La patronal lamenta la intransigència de la ministra de Sanitat, Leire Pajín, "que menyspreant les modificacions que s'han introduït a la llei al Senat, continua entestada a impulsar una llei radical que pot provocar efectes catastròfics i que està condemnada al fracàs", s'indica en un comunicat. Com a conseqüència de tot això, la campanya La llei del tabac pot matar la nit, promoguda pels empresaris del sector, intensificarà les seves activitats per mobilitzar l'opinió pública.

stats