SOCIETAT
Societat 04/08/2011

Renfe estarà 24 dies més en guàrdia pel tall de Sants

Rodalies passa la prova del primer dia però no rebaixa la vigilància per possibles incidències. Els trajectes s'allarguen entre 20 i 45 minuts arran de les obres a Sants. Els usuaris que entren a Barcelona pel sud han de fer transbords o agafar busos

Laia Espín
2 min
Bellvitge

BarcelonaRenfe ha superat la primera prova. El tall ferroviari més important que s'ha fet mai a Catalunya transcorre, de moment, sense problemes destacats. Segons la companyia, l'únic retard l'ha protagonitzat un tren de Mataró que ha arribat 10 minuts tard. "Avui és l'inici i ha funcionat tot amb normalitat, però haurem d'estar atents perquè encara tenen 24 dies", ha advertit Miguel Ángel Remacha, director de Rodalies de Barcelona.

Renfe en fa un balanç triomfalista: "La senyalització funciona bé, l'atenció al client funciona bé i el transport alternatiu funciona bé", ha remarcat Remacha.

Des de l'Ajuntament de Barcelona, el tinent d'alcalde d'Infraestructures, Antoni Vives, n'ha fet el mateix balanç positiu i ha agraït la paciència dels usuaris, i també dels veïns de Sants, per l'enrenou que suposa la tasca de cobrir les vies.

Les obres, una vella reclamació dels veïns, han obligat a tallar el servei de trens a Sants fins al 27 d'agost. Els usuaris que arribin a la ciutat des de les branques de Vilanova i Vilafranca han de fer servir el metro, els Ferrocarrils de la Generalitat o els busos metropolitans com a transport alternatiu, i també disposen de transbordament gratuït.

Aquest dijous al matí, a Sants, la majoria de viatgers sabien amb antelació quines eren les restriccions en la circulació dels trens. Els que no ho sabien se n'han pogut assabentar amb l'ajuda de més de 300 informadors repartits per les diferents estacions afectades, que els han explicat les alternatives de transport.

També hi ha ajudat el fet que l'agost és un mes amb menys usuaris. No hi ha hagut gaires queixes d'aquests usuaris, tot i que n'hi havia alguns que es mostraven decebuts perquè el trajecte s'havia allargat i això els ha fet arribar tard a la feina o els ha obligat a matinar més. En general, els trasbals allarga els trajectes entre 20 i 45 minuts.

stats