NOU MODEL DE SALUT
Societat 01/09/2011

Una desena més de centres d'atenció primària se sumaran als 46 que ja tanquen de nit

El departament de Salut no descarta que més centres d'atenció primària tanquin a la nit. Des d'aquest mes ja són 46 CAPs els que deixen d'atendre a les nits i fins l'octubre poden tancar una desena més. Amb aquesta reordenació, Salut preveu estalviar entre 45 i 50 milions d'euros.

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaLa reordenació dels dispositius d'atenció continuada és un procés obert que va començar el mes de juny i acabarà l'octubre. És per això que el departament de Salut no descarta més tancaments de CAPs a la nit. Segons el director del CatSalut, Josep Maria Padrosa, vuit o nou CAP podrien tancar en les properes setmanes i sumar-se als 46 que ja no presten servei a les nits.

Padrosa ha justificat aquests tancaments per la poca afluència d'usuaris. De mitjana, reben entre 1,5 i 4 visites a la nit. No obstant, aquesta reordenació suposarà un estalvi d'entre 45 i 50 milions d'euros. L'estalvi prové sobretot dels sous que s'estalviaran de pagar als metges i infermeres que fan hores extres. Segons Padrosa, l'assistència sanitària no empitjorarà ja que el servei se substituirà per atenció telefònica, atenció a domicili o servei d'ambulància.

stats