Societat 02/11/2011

Una tempesta aïllada ha deixat fins a 80 litres a Barcelona aquesta nit

Durant el dia el temps serà insegur però a partir del vespre arribarà una tongada de pluges extenses i generals

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaA ben poques comarques s'hi ha sentit ploure aquesta nit, però a l'entorn de Barcelona un aiguat important ha sorprès durant les últimes 3 hores. Una tempesta molt petita en extensió però molt intensa i immòbil, ha deixat ja 78 litres a la Zona Universitària de Barcelona, gairebé 70 a Sant Gervasi, 46 a l'Hospitalet i més de 30 a Gràcia. També ha descarregat amb força al sud del Baix Llobregat, han caigut més de 30 litres en poca estona al Prat de Llobregat i a Sant Boi. La tempesta s'ha anat desplaçant lentament cap a la banda del Besòs amb el pas de la matinada.

La tongada de pluges generals, però, arribarà aquest vespre i avui el dia en general serà insegur i encara amb ruixats molt localitzats. Les temperatures es mantindran molt suaus i a la costa es fregaran o superaran els 20 graus, com ha anat passant els dies anteriors. Núvols, clarianes i xàfecs puntuals s'aniran succeint, i a la tarda començaran a aparèixer també els primers ruixats a l'interior i al Pirineu. Demà les pluges seran abundants i generals, i a força comarques s'hi recolliran més de 50 litres per metre quadrat, especialment al nord. El primer desplaçament del dia ja tocarà fer-lo amb pluja gairebé arreu i els xàfecs duraran bona part de la jornada.

Divendres hi haurà una segona tongada de pluges també generals, durarà menys hores i es concentrarà també a última hora i durant la matinada de dissabte. El cap de setmana seria variable però gairebé sense ruixats. Es normalitzaran les temperatures i el termòmetre baixarà entre 4 i 5 graus a partir de dissabte.

Trobareu tots els detalls de la previsió a www.ara.cat/meteo.

stats