Societat 04/07/2011

Tarda de tempestes i calamarsades

Els aiguats van a menys però mentenen molta força en comarques com el Vallès Occidental, el Bages o el Berguedà

Miquel Bernis
1 min

Diverses tempestes fortes acompanyades de calamarsa estan descarregant aquest migdia. Fins ara les més intenses s'estan centrant en àmbits com el Vallès, el Baix Llobregat, el Maresme i el Barcelonès, de forma més aïllada també al Camp de Tarragona i al Penedès, on també han caigut aiguats forts. Les quantitats més destacables fins ara són els 35 litres de Constantí, 25 a Tagamanent, 22 a Terrassa, 19 a Font-rubí, 15 a Premià de Mar i 14 a Argentona. Les calamarsades més intenses han caigut al Vallès Oriental i al Baix Llobregat. Tot i la intensitat i la força de les tempestes en general les quantitats de pluja no són per ara importants.

Meteocat ha emès diversos avisos de situació de risc per pluja: a les alertes ja emeses a primera hora a les comarques de Barcelona i de Girona s'hi han afegit les del Camp de Tarragona durant el matí pel fort aiguat que també hi ha descarregat.

Els xàfecs provocaran un ambient més fresc al vespre però en general aquesta setmana serà calorosa, sobretot a la costa i al prelitoral, on la xafogor marcarà l’ambient dels pròxims dies.

Aquest dilluns serà el dia amb més inestabilitat de la setmana. En general el sol i l’ambient d’estiu dominaran els pròxims dies.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats