Societat 31/08/2011

Les tempestes d’aquesta tarda sorprenen moltes comarques

Han estat més extenses del previst i especialment fortes en alguns punts

Laura Ventolà
1 min

BarcelonaLa previsió per aquesta tarda anunciava que hi hauria ruixats i tempestes però sobretot els concentràvem a molts punts del Pirineu i Pre-Pirineu Occidental i de les Terres de l’Ebre. Ha estat així, però han trobat unes condicions ideals per anar-se reproduint i s’han estès ràpidament i per molts més indrets de l’interior. Han estat tempestes realment fortes i en molts casos han anat acompanyats de calamarsa, fort vent i d’aparell elèctric. Algunes quantitats més destacables: Avià 40 l/m2, Berga 33 l/m2, Tàrrega 27 l/m2 o Olot 12 l/m2.

A les terres de Lleida la forta tempesta de calamarsa i vent ha afectat diverses hectàrees de fruiters de molts punts del Pla d’Urgell i de l’Urgell i ha afectat municipis com Bellpuig, Vila-sana, Ivars d’Urgell. Tornabous o Tarròs i les plantacions de pomeres són les que s’han vist més danyades.

Allà on han descarregat les temperatures s’han vist afectades i han baixat ràpidament i això farà que a molts punts del territori, sobretot de l’interior sigui una nit molt agradable per dormir. Tot el contrari a la costa on avui la sensació de xafogor ha tornat a ser molt acusada i tornarà a ser una nit d’insomni.

De totes maneres, demà ens espera un dia totalment diferent, tindrem una petita treva quant a precipitacions, i la majoria de comarques tindran moltes més estones de sol; mentre que a la costa, i sobretot la de Tarragona, hi haurà alguns núvols baixos que faran un pèl la guitza.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d’avui a www.ara.cat/meteo.

stats