Societat 18/07/2011

La 13a temporada de Cuéntame, marcada per la crisi (dels 80)

Els actors de Cuéntame ja en roden la tretzena temporada, emmarcada en la crisi econòmica dels anys 80. Els nous capítols s'estrenaran a la tardor, coincidint amb el desè aniversari del debut de la ficció.

Albert Castellví Roca
2 min
La família Alcántara haurà d'afrontar la tretzena temporada de Cuéntame cómo pasó en una situació econòmica molt complicada.

Barcelona.La dotzena temporada de Cuéntame cómo pasó no va acabar bé per als Alcántara, amb l'Antonio (Imanol Arias) a les llistes de l'atur, els estalvis perduts per la fallida d'un banc i la hipoteca d'un pis al luxós barri madrileny de Salamanca impossible de pagar només amb els ingressos de la perruqueria de la Mercedes (Ana Duato). Aquesta és la situació que hauran d'afrontar a partir del setembre, quan s'estreni la nova temporada que, encara que ho sembli, no s'ambienta a l'estiu del 2011 sinó a la tardor del 1979.

A la presentació del rodatge dels nous capítols, que ja ha començat, Arias va assegurar que aquesta "és una de les temporades més brillants pel que fa al guió", i de fet, malgrat el difícil context en què es troben els protagonistes -i el conjunt dels ciutadans- tota la temporada tindrà un rerefons general de comèdia. La nova etapa començarà amb una absència destacada: el Toni (Pablo Rivero), el segon fill de la família, no apareixerà en els primers capítols, tot i que tornarà ben aviat.

Una dècada després

El retorn de la sèrie coincidirà aproximadament amb el desè aniversari de l'estrena, el 13 de setembre del 2001. En aquell primer capítol, Massiel va guanyar el Festival d'Eurovisió. Era, per tant, l'abril del 1968. La previsió inicial era que la sèrie s'acabés amb la mort de Franco -que, a la ficció, va tenir lloc a finals del 2007-, però els bons resultats d'audiència van afavorir que es decidís prolongar la trama fins al final de la Transició. Si es compleix aquest nou termini, doncs, a la sèrie no li pot quedar gaire recorregut.

De totes maneres, no seria estrany pensar en un nou allargament, perquè el públic segueix responent. Tornar a veure el 42% de quota de pantalla de la tercera temporada -que es va acomiadar amb un 51% a l'últim capítol- és impensable, però tot i així, la dotzena temporada va tancar, al març, amb prop de 4 milions i mig d'espectadors, un share mitjà del 23,4% i sent líder en cadascuna de les emissions.

stats