Societat 22/04/2012

La temporada castellera comença amb força

Els Castellers de Vilafranca comencen al capdavant amb un dos de vuit

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Sant Cugat, a Ia diada d'Igualada

BarcelonaEl cap de setmana de Sant Jordi ha vist intensificada l'activitat castellera arreu del país i ha servit per donar el tret de sortida l'oficiós a la temporada 2012. Les colles segueixen estrenant construccions al seu abast i busquen assolir el més aviat possible els seus màxims objectius.

Els verds aconsegueixen el primer folre de l'any

Els Castellers de Vilafranca comencen la temporada al capdavant del món casteller. Han descarregat el dos de vuit en el marc del dia del graller, aquest castell esdevé alhora la primera construcció folrada de l'any i la de major nivell. Els vilafranquins han aprofitat la jornada per estrenar també el pilar de sis. Un cop més, han presentat les seves credencials des del primer dia i si ningú no els atura tornaran a dominar les places com els darrers anys.

La primera fila es posa en marxa

Els Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa han aconseguit alçar castells de vuit amb èxit. Els han acompanyat els Castellers de Sants, els de Barcelona i els de la Vila de Gràcia i ho han provat tot i no reeixir els Castellers de Sant Cugat i els Moixiganguers d'Igualada. A la llista cal afegir-hi els Sagals d'Osona, tot i que no han repetit aquest cap de setmana, i els Castellers de Sabadell, que el van provar sense èxit el passat quinze d'abril.

Les colles de vuit volen seguir cercant protagonismes

Els Moixiganguers d'Igualada i els Castellers de Sant Cugat han provat a Igualada els castells de vuit més matiners de les seves respectives històries. Si bé totes dues colles han desmuntat el quatre de vuit prematurament, la diada ha gaudit de construccions de nivell com el cinc de set, el dos de set o els tres aixecat per sota. Castell aquest últim, rubricat pels Sagals d'Osona que completaven el cartell.

La quarta ronda salva la diada a Igualada

Tant els Castellers de Sant Cugat com els Moixiganguers han hagut de fer us d'una quarta ronda fora de programa al desmuntar en dues ocasions el quatre de vuit -el segon intent dels igualadins, a més, ha acabat cedint. Si bé és normal que les dues colles volguessin marxar de plaça oblidant l'ensopegada, el públic no ha estat tant comprensiu i el tram final de l'actuació ha quedat deslluït.

Dues noves colles al món casteller

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya arriba enguany a la xifra rècord de 65 entitats. Els Castellers de Berga i els Xiquets d'Alcover es podrien presentar en públic en breu superant així el nombre de colles actives que va arribar al seu màxim al 2003. La tercera formació que s'incorporarà a la Coordinadora tot i que va ser fundada al 1996, és la colla universitària dels Arreplegats de la Zona Universitària.

stats