La méteo
Societat 17/07/2011

Primavera al nord, estiu al sud

El pas d'un front força actiu deixarà xàfecs intensos i una clara refrescada a la meitat nord de Catalunya

Marc Candela
1 min

BarcelonaHem encetat el diumenge amb només algun petit ruixat a la Vall d'Aran i encara amb grans clarianes a la costa Brava i a les comarques tarragonines. En tot cas, el front passarà amb puntualitat i ben aviat els xàfecs es començaran a estendre pel Pirineu i entre mig matí i migdia la pluja també arribarà a les comarques de Girona i Barcelona. Seran fenòmens localment intensos, fins i tot acompanyats de tempesta i calamarsa, però no serà molta estona de pluja. A primera hora de la tarda les precipitacions es retiraran del Pirineu de Lleida i cap a les sis o les set ja només quedaran alguns ruixats residuals al Ripollès, la Garrotxa, Osona o el Bages.

Les pluges vindran acompanyades d'un nou descens de les temperatures que es farà especialment evident a la meitat nord de Catalunya, amb termòmetres que avui no passaran dels 17 o 18 graus a moltes valls pirinenques. La tramuntana, que a partir de mitja tarda començarà a bufar amb ganes a l'Empordà, també ajudarà a fer evident aquest ambient més fresc.

L'altra cara de la moneda serà el Pla de Lleida, les terres de l'Ebre i la costa Daurada, on amb prou feines hi arribarà a ploure i on l'entrada progressiva del mestral farà que el descens tèrmic no sigui gaire evident. De fet, a Tarragona, Cambrils o Amposta les màximes fins i tot repuntaran un pèl més que les d'ahir.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats