Societat
Societat 07/11/2011

El mal temps provoca pèrdues del 30% a Fires de Girona

El president del col·lectiu de firaires, Joan Fernández, subratlla que fa 4 anys que el volum de vendes disminueix i alerta del perill de desaparèixer. Demanaran allargar l'estada a la Devesa fins al cap de setmana

Acn
1 min
Les pluges desllueixen les fires de St Narcis / Cèlia Atset

GironaLes pluges intenses que han caigut a Girona durant els dies de les festes de Sant Narcís han provocat un descens del 30% dels beneficis dels firaires respecte a l'any anterior. El col·lectiu té previst demanar a l'Ajuntament de Girona poder quedar-se a la Devesa i obrir el cap de setmana vinent, per compensar les pèrdues. A més, els firaires destaquen la necessitat de més “ajudes” per part de les administracions per poder mantenir les seves activitats. En aquest sentit, el president del col·lectiu, Joan Fernández, subratlla que porten 4 anys de baixades progressives i alerta del perill de desaparèixer.

Tot i l'èxit de la nova proposta “de preus populars” -un euro el viatge- que el col·lectiu va acordar amb l'Ajuntament de Girona, els firaires destaquen que aquest any el mal temps ha fet minvar considerablement l'afluència de públic a les fires. 
Segons Fernández, els firaires necessiten “més acords amb les administracions”, ja que des de fa quatre anys els ingressos del col·lectiu han anat disminuint progressivament i alerten que si continuen així “difícilment” podran suportar la situació. Els firaires es queixen dels costos que l'Ajuntament de Girona els imposa per “ocupació de la via pública”.

El col·lectiu té previst demanar al consistori aquest matí si es poden mantenir les instal·lacions durant tota la setmana i obrir el cap de setmana per recuperar una part de les pèrdues que han tingut durant aquests últims dies.

stats