Societat 07/02/2012

Traslladen uns alumnes de Terrassa després de localitzar elements contaminants en el subsòl de la zona

L'Ajuntament de Terrassa ha advertit que els primers estudis del terreny han determinat que el risc per a la salut no és elevat, però que una estada llarga en aquest espai podria arribar a ser perillós

Acn
1 min

TerrassaL'Ajuntament de Terrassa i el Departament d'Ensenyament han decidit traslladar els alumnes d'un centre escolar de la ciutat, el centre Sala i Badrinas, a les instal·lacions de l'Escola Bisbat d'Ègara. Aquesta decisió, que es va notificar la setmana passada a les famílies, s'ha pres després d'haver localitzat elements contaminants procedents d'un antic dipòsit industrial en el subsòl del solar en què es troben els mòduls prefabricats, en els quals els estudiants han estat fent classe. La decisió és provisional a l'espera que es construeixi un nou centre educatiu a l'antic Vapor Sala i Badrinas.

Més epsais

Paral·lelament, es condicionarà un altre espai de la ciutat per reubicar-hi els mòduls. Els primers estudis del terreny han determinat que el risc per a la salut no és alt. L'Ajuntament i el Departament d'Ensenyament han optat per traslladar provisionalment la cinquantena d'alumnes de P3 de l'escola al Bisbat d'Ègara perquè és el centre d'ensenyament públic més pròxim. Fonts municipals asseguren que "aquesta escola ha cedit els espais necessaris pel normal desenvolupament de les activitats educatives" i que la previsió és que els infants s'hi quedin, com a mínim, fins a Setmana Santa.

Primers resultats

En aquest mateix sentit, els primers estudis del terreny han determinat que el risc per a la salut no és elevat, però que una estada llarga allí sí que podria esdevenir perillosa. L'Ajuntament ha posat a disposició del Departament un altre solar ubicat al mateix barri, dins del Parc de Vallparadís. Si l'acondicionament d'aquests terrenys estigués enllestit a Setmana Santa, els alumnes del Sala i Badrinas, podrien instal·lar-s'hi i abandonar abans el Bisbat d'Egara.

stats