SOCIETAT
Societat 15/06/2012

Els Bombers, tota la nit treballant per combatre el foc del Pinell de Brai

Un total de 55 dotacions terrestres treballaran tota la nit per controlar l'incendi. Continua tallada la carretera que uneix el Pinell de Brai i Gandesa, la C-43, entre els quilòmetres 5 i 13

Acn / Ara
2 min
Fum del foc que crema a dalt de la carena de la Serra de Cavalls, a Pinell de Brai, a la Terra Alta / ACN

El Pinell de Brai / BarcelonaEls Bombers de la Generalitat treballaran tota la nit de divendres a dissabte per controlar el foc forestal que s'ha declarat aquest divendres a la tarda al Pinell de Brai, a la Terra Alta, i que segons l'últim càlcul dels Bombers afecta una superfície de 80 hectàrees.

Un total de 55 dotacions terrestres intentaran durant la nit envoltar totalment el perímetre afectat per l'incendi. Empès per la marinada que bufa a la zona, el foc ha pujat a la tarda fins a dalt de la carena de la serra de Cavalls, on els bombers intentaven accedir al vespre. Segons els Bombers, l'avenç del foc ha estat inicialment força veloç, però a hores d'ara avança lentament. Un cop a dalt les flames han començat a baixar la muntanya en direcció a la vall de les Carroves, però a molta menys velocitat. Els bombers estan atacant aquesta zona, on arriben a peu, ja que no hi ha pistes forestals que possibilitin l'accés dels camions del servei.

Està previst que al llarg de la matinada augmenti la humitat relativa, cosa que és favorable per a les tasques d'extinció. Cap persona ha hagut de ser desallotjada, ja que en cap d'aquestes zones no hi ha ni nuclis de població, ni urbanitzacions, ni polígons industrials ni masos aïllats. Segons els agents rurals, el 80% de la superfície afectada és matoll i el 20%, pi blanc. De moment es desconeixen les causes que han pogut originar aquest incendi.

A hores d'ara continua tallada la carretera que uneix el Pinell de Brai i Gandesa, la C-43, entre els quilòmetres 5 i 13 i en els dos sentits de la marxa, segons informa el Servei Català de Trànsit.

La Direcció General de Protecció Civil manté activada des de les 18 hores l'alerta del Pla d'Incendis Forestals de Catalunya (Infocat).

stats