SOCIETAT
Societat 29/05/2012

Un testimoni de Doha diu que els bombers es van "oblidar" de la llar d'infants

Entre els nens morts hi ha tres bessons de Nova Zelanda, de dos anys d'edat.

Efe
1 min

BarcelonaUn testimoni de l'incendi del centre comercial de Doha que va matar aquest dilluns a 19 persones, entre elles quatre nens espanyols, ha explicat que els bombers es van "oblidar" de que hi havia una llar d'infants i es van centrar en apagar l'incendi.

El testimoni, Daya Jaled, va explicar que, després de declarar-se el foc, els serveis d'emergències es van concentrar en apagar-lo i, "només mitja hora després, quan van rebre l'avís de que hi havia una guarderia amb 20 nens dins, van començar les tasques de rescat".

"No van poder rescatar-los a través dels accessos habituals i van entrar pel sostre, però ja era tard", va senyalar.

Jaled va veure com una mare, que havia deixat el seu fill a la llar d'infants, va tornar al migdia per recollir-lo i va veure com treien el seu cadàver. "Hem viscut unes escenes molt dramàtiques", va dir.

Una treballadora de la guarderia, de nacionalitat filipina, es va desmaiar en descobrir, quan entrava a treballar, que els nens sortien morts. Algunes de les víctimes van morir quan eren traslladades a l'hospital, va explicar el testimoni, que va explicar que la llar d'infants estava molt propera als restaurants.

Tres bessons de Nova Zelanda

Entre els nens morts hi ha tres bessons de Nova Zelanda, de dos anys d'edat.

Els menors, identificats com Lillie, Jackson i Willsher Weekes, es trobaven a la llar d'infants a l'interior del centre comercial.

"La nostra filla ens ha trucat. Què puc dir? És devastador", va dir l'àvia dels nens. Tres dels nens espanyols també eren germans.

stats