Societat 14/11/2011

Els texans més ecològics

Els fabricants apliquen mesures davant l'escassetat d'aigua i el possible augment del preu dels pantalons

Ara
1 min
Cicle de vida Des que es fabriquen fins que es llencen a les escombraries, uns pantalons texans consumeixen més de 3.400 litres d'aigua, una quantitat que cal reduir.

BarcelonaDurant tot el seu cicle de vida, uns pantalons texans gasten com a mitjana uns 3.480 litres d'aigua, segons informa Levi Strauss & Co. És a dir, l'aigua suficient per omplir 15 banyeres d'spa. El càlcul inclou l'aigua amb què es rega el cotó per fabricar la peça i l'aigua per rentar-la a casa.

Levi Strauss pretén reduir aquest volum d'aigua de totes les maneres possibles, i no només per projectar una imatge de responsabilitat ambiental. L'empresa tem que les restriccions d'aigua que provocarà el canvi climàtic puguin convertir el cotó en una mercaderia massa cara i massa escassa, tal i com s'explica en un reportatge de The New York Times publicat a l'ARA d'aquest dilluns.

L'any 2005 algunes organitzacions no governamentals, organitzacions de la indústria del cotó i alguns gegants comercials, com ara Ikea, Gap i Adidas, van crear la Better Cotton Initiative, una associació internacional per promoure l'estalvi d'aigua, reduir l'ús de pesticides i les pràctiques d'explotació infantil.

La cadena Ikea espera utilitzar exclusivament better cotton per al 2015. Adidas diu que farà el mateix per al 2018.

Podeu llegir el reportatge complet a l'ARA Premium.

stats