FORMACIÓ
Societat 09/06/2012

El tèxtil català busca tècnics del segle XXI

La Confederació de la Indústria Tèxtil i el Govern sumen forces per crear un nou cicle formatiu que s'adapti a les noves necessitats del sector

Sònia Sánchez
1 min
L'escola d'enginyeria tèxtil de la UPC acollirà alumnes del nou títol. / CRISTINA CALDERER

BarcelonaLa indústria tèxtil catalana està centrant esforços en "la roba de disseny i el tèxtil amb components tecnològics", segons explica el secretari general de la Confederació de la Indústria Tèxtil Catalana (Texfor), Andrés Borao. "El sector ha sofert una revolució de concepte, s'ha sanejat i s'ha redimensionat", explica, i assenyala que el 2011 es va assolir un rècord d'exportacions, amb 9.566 milions d'euros a escala estatal.

Les prop de 3.000 empreses tèxtils catalanes necessiten gent formada en aquests nous mètodes de producció. La davallada del sector a principis de segle va suposar l'extinció de titulacions i ara, que la indústria revifa no hi ha formació i moltes empreses han de formar els operaris de zero. Per això, Tefor i el Govern han arribar a un acord per obrir un cicle formatiu sobre Fabricació i ennobliment de productes tèxtils.

Podeu llegir l'article complet a l'Ara Premium.

stats