Societat 28/08/2011

La tornada a l'escola, més fàcil amb AraCriatures

Amb la vista posada en l'inici del curs escolar, el 12 de setembre, l'ARA oferirà dissabte vinent una edició especial del suplement Criatures amb consells pràctics per fer més fàcil la tornada a l'escola.

Ara
2 min
La primera vegada Criatures explicarà com es prepara el primer dia d'escola de tota la vida.

Barcelona.La tornada a l'escola marca la recuperació de moltes rutines familiars, però tornar a la normalitat no sempre és fàcil després de moltes setmanes de vacances escolars. Per això, dissabte que ve el suplement Criatures estarà dedicat exclusivament a l'inici del curs escolar, en una edició especial de 24 pàgines amb consells per fer més còmode aquest pas i els testimonis de pares i mestres.

Superar els primers dies de classe serà una mica més senzill amb l'ajuda dels consells de pedagogs i pediatres que recollirà la propera edició del Criatures , que, a més, proposaran alguns trucs i recomanacions perquè el rendiment dels nens a l'escola sigui una mica més alt, i per ajudar-los a acostumar-se una altra vegada als nous horaris.

Però tornar a l'escola implica, també, comprar llibres, roba, material... El suplement de dissabte proporcionarà informació pràctica per omplir les motxilles dels fills en temps de crisi, a través, per exemple, dels mercats de roba infantil de segona mà o de les botigues que ofereixen bates a més bon preu, però tenint en compte també la qualitat dels productes i la salut de la canalla. Assessors en vestuari i pediatria oferiran els seus punts de vista, i experts en nutrició detallaran com hauria de ser la dieta de la canalla per poder afrontar en les millors condicions el curs escolars.

Més enllà d'això, el proper Criatures buscarà els testimonis de famílies que afrontin el primer dia d'escola dels seus fills i també el moment de fer el gran salt de l'escola a l'institut, un pas transcendental per a la vida dels adolescents i que, sovint, és difícil d'encarar tant per als fills com per als pares.

Per treure una mica de ferro a tot plegat, Anna Manso, "La pitjor mare del món", relatarà des del seu punt de vista particular el caos que suposa per a una família la tornada dels fills a l'escola.

Espai per als mestres

Els que també recuperaran la normalitat el pròxim dia 12 seran els mestres, que hauran de tornar a posar-se al davant d'aules plenes de canalla que, en general, haurà trobat curtes les vacances. Preparar-se per a aquest moment i per tirar endavant nou mesos de classes suposa, també, una bona dosi de feina oculta que comença molt abans del primer dia de curs. Ells mateixos explicaran com és el procés de preparació en aquest Criatures especial que es distribuirà amb l'ARA de dissabte que ve.

stats