Consum
Societat 05/09/2011

La tornada a l'escola serà un 3% més barata

Tot i el descens, Catalunya segueix sent la comunitat més cara: la tornada a l'escola d'enguany costarà, de mitjana, 1.027 euros. Les organitzacions de consumidors reclamen la gratuïtat dels llibres de text

Redacció
1 min

BarcelonaLa tornada a l'escola serà aquest any una mica més econòmica que l'any passat. A Catalunya, les famílies amb nens es gastaran de mitjana 1.027 euros, que es divideixen de la següent manera: 630 euros en el cas de les escoles públiques, 1.100 euros per a les concertades i 1.350 en el cas de les privades. Així, la tornada serà una mica més econòmica –30 euros– que l'any passat, però tot i això Catalunya segueix sent, juntament amb Madrid, la comunitat on tornar a les aules surt més car.

Aquestes dades es desprenen d'un estudi de la Federació de Consumidors i Usuaris Independents (FUCI) que destaca que la despesa en roba i uniformes escolars és la que més encareix la tornada a les aules. En l'àmbit estatal, els pares que porten els seus fills a centres públics destinaran a aquesta partida 112 euros, en el cas de la concertada seran 224 euros i en el dels centres privats, 250 euros. Aquesta associació de consumidors aconsella "evitar el marquisme" a l'hora de comprar roba perquè "pot suposar un estalvi del 30%", "reutilitzar i reciclar la roba o les sabates", "aprofitar les ofertes de les grans superfícies" i "planificar la roba necessària fins a les rebaixes de gener".

Una altra de les despeses importants són els llibres de text. La FUCI assegura que han experimentat un lleuger augment –d'un 1%– respecte a l'any passat, fet que suposa que la despesa mitjana per llibres serà de 192 euros. La Federació exigeix la gratuïtat de tots els llibres de text "per evitar les desigualtats que es donen a totes les regions".

stats