TRÀNSIT
Societat 06/12/2010

210.000 vehicles tornaran a l'àrea metropolitana de Barcelona en la primera fase de l'operació retorn de la Puríssima

Les principals complicacions viàries es registren a la N-145 i C-14, d'Andorra a la Seu d'Urgell, i a la C-25, d'Espinelves a Vic

Acn
2 min

BarcelonaUns 210.000 vehicles tornaran aquest dilluns a l'àrea metropolitana de Barcelona en la primera fase de l'operació retorn del pont de la Puríssima. Segons el cap de gestió del Servei Català de Trànsit (SCT), Lluís Serrano, a les quatre de la tarda ja havia retornat un 40% dels cotxes. 'I fins a les dotze de la nit d'aquest dilluns està previst que acabi de tornar el 60% restant. O sigui que encara esperem una circulació complicada a la xarxa viària catalana al llarg d'aquesta tarda i vespre', ha assenyalat Serrano. De fet, les principals complicacions viàries s'estan registrant a la N-145, d'Andorra a la Seu d'Urgell; a la C-25, en el tram d'Espinelves a Vic; i a la C-16, a l'Eix del Llobregat.

Segons el cap de gestió del SCT, durant aquest dilluns al matí les majors retencions de trànsit, de fins a 10 quilòmetres de circulació intensa, s'han produït a la C-17 i la C-25, a Osona, per la celebració del Mercat Medieval de Vic i la Fira de l'Avet d'Espinelves, dos dels certàmens amb més afluència de públic de la tardor. Igualment, l'accés a Andorra ha estat molt complicat durant tota la jornada amb cues quilomètriques de fins a 15 quilòmetres a la N-145, entre la frontera de la Farga de Moles i Adrall. A la tarda, les cues s'han reproduït en el sentit invers i s'han acumulat fins a 14 quilòmetres de circulació lenta a la C-14, del Pla de Sant Tirs (Ribera d'Urgellet) a la Seu d'Urgell.

'Des del punt de vista de la seguretat viària estem satisfets perquè no hem de lamentar cap accident de trànsit amb víctimes mortals durant el pont de la Puríssima', ha comentat Serrano. 'Però encara queden dos dies més de pont i retornar bona part dels conductors. Per tant, cal que els conductors no baixin la guàrdia i condueixin amb prudència perquè es mantingui aquesta estadística tant bona fins a última hora d'aquest dimecres', ha finalitzat el cap de gestió del Servei Català de Trànsit.

stats