Societat 26/12/2011

L'any que es van acabar els toros... o no

La Monumental de Barcelona va viure el 25 de setembre l'última cursa de braus a Catalunya a l'espera que l'1 de gener entri en vigor la prohibició del Parlament. Però els protaurins han promogut la seva ILP per reobrir el debat al Congrés

Albert Balanzà
1 min
José Tomás i Serafín Marín, a espatlles dels seguidors a la Monumental

BarcelonaJosé Tomás, Serafín Marín i Juan Mora van sortir a espatlles dels aficionats taurins aquell 25 de setembre, la data en què Miquel Barceló va il·lustrar l'últim cartell d'una corrida a Barcelona. Com sempre que toreja Tomás la cursa va ser antològica, dues orelles per a ell i dues més per a Marín, però els sentiments a flor de pell van acabar transportant els toreros pels carrers de la ciutat, amb un debat identitari que va intoxicar-ho tot.

Aquell dia ja estava en marxa la iniciativa legislativa popular que els protaurins volen portar al Congrés dels Diputats per derogar la prohibició de les corrides a Catalunya, però a mitjans de novembre encara els faltaven 95.000 del mig milió de firmes que es necessiten per impulsar el debat. La ILP que la Federació d'Entitats Taurines de Catalunya està liderant arreu de l'Estat té moltes possibilitats de quedar en no res si no hi ha un esprint final.

"Fins a última hora patirem per aconseguir el mig milió de firmes, però confiem obtenir-les", apuntava a l'ARA David Guillén, membre de la comissió promotora i portaveu de la Federació d'Entitats Taurines de Catalunya. L'última mesura per aconseguir l'estrebada final ha estat activar la recollida de signatures de manera electrònica, però també és important l'empenteta que en les últimes setmanes els protaurins han rebut del Congrés, que els ha permès prorrogar la recollida de signatures fins al març.

stats