Societat 26/07/2011

Els bombers controlen la fuita al tren de Lleida i es dóna per acabat el confinament dels veïns

Reoberta també l'estació de Lleida. L'incident ha afectat nou trens, d'AVE i regionals, que no han pogut parar en aquesta estació. Els passatgers hi han estat traslladats en autobús

Redacció
2 min

LleidaEls serveis d'emergència han aconseguit controlar a les 20.30 hores la fuita de líquid inflamable que s'havia produït en un vagó de tren a l'estació de Lleida-Pirineus. El vagó afectat ha estat traslladat a l'estació de Pla de la Vilanoveta i s'ha pogut restablir la circulació de trens a l'estació de Lleida i posar fi al confinament dels veïns. Com a mesura de precaució, s'ha establert un perímetre de 600 metres on s'ha demanat als veïns que no surtin de casa.

La direcció general de Protecció Civil ha donat per tancada així la fase d'emergència del Transcat (el pla especial d'emergències pel cas d'accidents en el transport). El vagó, amb una capacitat de 2,75 tones, transportava estirè monòmer estabilitzat i ha patit una fuita a les 18.20 hores. No hi ha hagut afectacions personals però s'ha evacuat l'estació i s'ha marcat un perímetre de seguretat de 600 metres, en què s'ha demanat a la població que es confinés a casa seva i no s'apropés a l'estació de manera preventiva.

L'incident ha obligat a inutilitzar l'estació de Lleida-Pirineus durant dues hores. Això ha afectat un total de nou trens: tres AVE, dos Avant i dos Alvia de llarga distància, i també dos trens regionals, que no podien fer parada a l'estació Lleida-Pirineus i travessaven la ciutat pel ramal d'alta velocitat. Els passatgers d'aquests trens que tenien com a destinació la capital lleidatana han estat traslladats en autobús des de Saragossa o des de Camp de Tarragona, en el cas dels llarga distància, i des de o cap a Bell-lloc d'Urgell, Vinaixa i Balaguer, en el cas dels regionals.

Sis dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre elles el furgó de risc químic, han treballat en l'incident, ruixant el vagó afectat amb escuma fins a controlar la fuita. La màquina que ha patit la fuita era un tren de mercaderies que feia el trajecte de Constantí (Tarragona) fins a Aragó, segons Renfe.

stats