SOCIETAT
Societat 03/08/2011

El trànsit a Barcelona provoca gairebé el mateix nombre d'accidents, però menys morts que l'any passat

A aquesta època de l'any passat havien mort 21 persones, mentre que enguany només ho han fet 15, tot i que hi ha hagut gairebé el mateix nombre d'accidents. Durant l'estiu, l'Ajuntament intensificarà els controls de velocitat i alcoholèmia

Redacció
1 min
Dos agents de la Guàrdia Urbana fent un control a Barcelona / ACN

BarcelonaL'any passat, en acabar el mes de juny, els morts per accident de trànsit a Barcelona eren 21. Enguany, i en el mateix període, han perdut la vida 15 persones per la mateixa causa. La xifra de víctimes mortals provocades pel trànsit a la ciutat, doncs, s'ha reduït un 28%, tot i que hi ha hagut pràcticament el mateix nombre d'accidents, gairebé 4.500. El nombre de ferits greus també ha baixat un 10% respecte a l'any passat, i el de ferits lleus, un 5%.

El descens en el nombre de sinistres ha estat minso: un 1,87%. La majoria d'accidents es van produir per manca d'atenció, per no respectar les distàncies, per fer un gir indegut o sense precaució o per saltar-se un semàfor, segons ha explicat el tinent de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn.

Forn ha anunciat que durant l'estiu el consistori impulsarà diverses campanyes de conscienciació i s'incrementaran els controls de velocitat i alcoholèmia. Enguany, ja se n'han practicat prop de 115.000 que han permès detenir poc més de 10.000 conductors que han donat positiu.

stats