Societat 29/07/2011

Trànsit preveu que mig milió de vehicles sortiran aquest cap de setmana de Barcelona

Els Mossos duran a terme un segon control preventiu en el marc del dispositiu Pas de l'Estret

Redacció
2 min
El peatge de Martorell pot ser un lloc on s'acumulin retencions / MANOLO GARCIA

BarcelonaEl Servei Català de Trànsit preveu que mig milió de vehicles deixin l'àrea metropolitana de Barcelona aquest darrer cap de setmana de juliol. 'L'operació sortida' ha començat aquest divendres al migdia i s'allargarà fins diumenge a la mitjanit. Per diumenge, Trànsit alerta que es poden produir alguns problemes circulatoris pel retorn parcial d'alguns vehicles, tot i que serà el temps el que ho acabi determinant.

D'altra banda, l'AP-7 entre la Jonquera i el sud de Catalunya és on s'espera que hi hagi el trànsit més intens, en els dos sentits de la circulació, pels vehicles que van o tornen de França.

D'altra banda, es durà a terme un segon control en el dispositiu del Pas de l'Estret. Concretament, els trams de l'AP-7 que poden presentar més complicacions tant en sentit nord (Montmeló-Cardedeu) per anar a la Costa Brava o bé accedir a França, com en sentit sud (Martorell) per arribar a la Costa Daurada o bé accedir a la resta de l'Estat. També poden haver-hi retencions a la C-32 Nord a Palafolls, a la C-32 Sud a Castelldefels, a la N-340, entre el Vendrell i Tarragona i a les vies d'accés a la Costa Brava (C-31, C-35 i C-65).

Com cada any, els trajectes seran des de l'àrea metropolitana de Barcelona fins a les zones turístiques de la Costa Brava i de la Costa Daurada, a més del trànsit que estarà de pas amb destí o procedència de la resta d'Europa. Per això, segons el Trànsit, l'AP-7 entre la frontera i les comarques de Tarragona serà la via que patirà la major afluència de visites en els dos sentits.

Coincidint amb aquest augment del trànsit de vehicles, es durà a terme el segon control preventiu en el marc del dispositiu Pas de l'Estret entre els mesos de juliol i mitjans de setembre. Per això, els Mossos d'Esquadra establiran diversos punts de controls a l'AP-7 en sentit sud. L'objectiu és vetllar pels passatgers que durant aquestes setmanes d'estiu es desplacen cap al nord d'Àfrica.

En concret, els agents tractaran de detectar els conductors que facin llargs trajectes sense descansar per la necessitat d'arribar als ports d'Algesires o Alacant a un dia i una hora determinada per embarcar, amb excés de càrrega i en condicions tècniques deficients.

stats